Exedo - Webdesign Bleiswijk
Lees voor

Website laten voorlezen

Voor optimale toegankelijkheid kunnen we uw website voorzien van een voorleesfunctie. Bezoekers die moeite hebben om een tekst online te lezen hebben toch toegang tot de informatie. Het luisteren maakt de informatie op de website makkelijker te begrijpen. Het maakt de inhoud toegankelijker en de website prettiger om te bezoeken. Bezoekers van uw website hoeven niets te downloaden.

Hoe werkt het?

Hele pagina voorlezen

U klikt eenvoudig op de voorleesknop om naar de inhoud van de webpagina te luisteren:
Afbeelding van de voorleesknop

Er verschijnt een audiospeler (zie de afbeelding hieronder) en het voorlezen begint.
Afbeelding van de uitgeklapte speler

Op de audiospeler kunt u:

U kunt tab/shift+tab voor navigatie in de speler gebruiken en op ENTER drukken om een bepaalde knop of link te activeren.

Luisteren naar geselecteerde tekst

U kunt een deel van de tekst waar u naar wilt luisteren selecteren, en dan op de voorleesknop klikken die naast de muiscursor verschijnt. Als u op deze pop-up voorleesknop klikt, verschijnt er een audiospeler (zie de afbeelding hieronder) en de geselecteerde tekst wordt voorgelezen.
Afbeelding van de pop-up speler

Voorlezen van een document

De optionele docReader kan de meest voorkomende bestandstypes die op uw website staan voorlezen:

ReadSpeaker Voorbeeld document (pdf)

Wat kost dat?

De kosten bestaan uit een éénmalig bedrag voor het inbouwen van de functionaliteit in uw website en een jaarlijks abonnement via ReadSpeaker. De hoogte van het jaarlijkse bedrag is afhankelijk van het aantal bezoekers dat uw website krijgt. U hebt de keuze om alleen de website te laten voorlezen of ook uw online documenten.

Neem gerust contact op voor meer informatie.